Här kom jag (läs: igår) med VÄRLDENS VACKRASTE PORTUGISISKA VATTENHUND (nämligen Selma) till WWPWD-showen (World Wide Portuguese Waterdog) i Almare Stäket, Kungsängen, men det fattade inte domaren smiley!!!!!!!!

Selma skötte sig exemplariskt (och jag skötte mig ganska hyfsat också om man läser kritiken från domaren):
” Trevlig tik, bra storlek, goda kroppspropotioner, något tunt nosparti, underkäken kunde vara kraftigare, bra ögon, utmärkt hals, rak överarm, välkroppad, kraftig länd, plant kors, tillräckligt vinklad bak, kunde ha något stramare stomme (???????= min kommentar), bra raka ben, bra päls & svans, trevligt temperament, välvisad (smiley = min kommentar)”

Nä, någon placering blev det inte men kritiken ”Very good” duger alldeles utmärkt åt oss!

Vi träffade, som vanligt, en massa underbara portisar och människor….en speciell hälsning till Maria Forsling (för jag vet att du följer bloggen, hi, hi, hi): Jättekul att träffa dig och (till slut) Tomas. Synd att inte Sintra var med men vi måste se till att ses med alla vovvarna inom en snar framtid smiley! Risken finns väl att Selma bestämmer sig för att stanna hos er eftersom du ”lurar” henne med gott godis och att hon ska få vara i era möbler…..ha, ha, ha

Jag fick även chansen att hälsa på en ursnygg, jättetrevlig portiskille som förhoppningsvis ska bli pappa till Alice nästa kull. Mer vill jag inte avslöja än….”my lips are sealed”.

Utställningar i all ära…. det absolut bästa är det vardagliga umgänget med hundarna och att se deras glädje när dom får uppgifter att arbeta med.

// Helena

Blog Image

Blog Image