Ja, nu är det inte barnbarn jag pratar om….det dröjer nog några år tills dom dyker upp smiley men: att få ta hand om en av valparna några dagar är just: grädde på moset!!!!!!!
Igår kom Zumi hit för att stanna till på måndag. Hennes husse Gunnar och matte Lillan behövde hjälp med passning och SJÄLVKLART ville vi ta hand om Zumi.

Zumi är en otroligt glad och nyfiken tjej som överlyckligt slängde sig in i flocken trots att hon fick en utskällning av Maya (ovanligt va, hi, hi, hi).
Det är fantastiskt hur anpassningsbara vovvarna är. Det är ju, trots allt, 6 veckor sedan Zumi flyttade och ändå dröjde det inte lång stund innan lugnet lägrade sig i flocken. Zumi vet att man inte ska vara på Selma för mycket medan mamma Alice har en helt annan toleransnivå (även om hon också säger ifrån när hon tycker det blir för mycket). Maya kan man busa med hur mycket som helst smiley!

Eftersom värmen har kommit åkte vi till Fjättern (en insjö) för att bada på kvällen. Selma och Alice slängde sig i vattnet och Zumi var inte sen med att hänga på. Men hon tyckte att 2 simturer räckte. Maya nöjde sig med att bada benen och att jaga dom andra när dom kom iland.

Väl hemkomna tog vi (Sofia och jag) tag i Zumis päls. Jag hade erbjudit Gunnar och Lillan att klippa ner pälsen om de ville så nu är Zumi sommarfriserad (dock inte portisklippt men hon blev i vart fall svalare).

Jag måste bara få säga: Alice valpar är FANTASTISKA!!!!!!

// en stolt Helena

Bild 1: Alice och Zumi, Bild 2: Maya försöker sno pinnen från Alice, Bild 3: Zumi och Maya tittar på när Selma och Alice simmar, Bild 4: Sofia får draghjälp in till land av Selma, Bild 5: Zumi simmar, Bild 6: Alice och Zumi i vattnet.