Idag var det premiär för Maya att ha flytväst på sig. Peter, Sofia, jag och vovvarna blev upphämtade vid Morarna (Gålö) av Gunnar för vidare färd, i familjen Brandbergs snipa, till Segholmen. Att åka båt var inte något konstigt, tyckte Maya. Hon låg både på durken och satt i Sofias famn.

När vi kom fram hoppade vi iland och gick upp till huset där Lillan och Zumi tog emot oss. Först tänkte Zumi att ”Här kommer det inkräktare, bäst jag passar vår dörr” men efter ett kort ögonblick fick hon se att det var mamma Alice och då blev hon så glad.

Vovvarna gjorde sig hemmastadda och lekte med varandra medan vi drack kaffe. Därefter gick vi till vattnet för att de skulle få bada. Alice och Selma hoppade i vattnet på en gång. Maya kom i efter en stund. Med viss tvekan gick Zumi också ut i vattnet.
Det häftigaste var nog att se när Alice slängde sig i från bryggan, som ligger ca 1 m över vattenytan, för att hämta pinnen som Peter slängt i. Det är första gången hon hoppat i från så hög höjd. Det var även strongt av Gunnar att slänga sig i vattnet (hu, jag hade INTE lust att bada – tror det var 16 grader….).

Medan Gunnar fixade lunch (utsökt god varmrökt lax, från grannen som är fiskare, med kokt färskpotatis och kall sås) klippte jag Zumi i ansiktet (hi, hi, börjar bli en vana när jag träffar valparna smiley ).

Zumi har ett härligt sjö- och öliv tillsammans med Lillan och Gunnar. Jag tror med all säkerhet att Gunnars önskan att Zumi ska kunna simma bredvid honom när han ror ekan kommer bli verklighet. Ge Zumi nåt år så kommer hon att vara som en fisk i vattnet smiley .

Vid 17-tiden vinkade vi adjö åt Lillan och Zumi medan Gunnar styrde snipan mot fastlandet igen.

Tack för en härlig dag, det gör vi mer än gärna om!

// Helena, Peter, Sofia, Selma, Alice och Maya