…..alltså, inte en ”sån” het natt smiley . Nä, det var Vincent och Akilles som flåsade inatt. Det började redan igår kväll, så fort dom hade torkat efter vår utflykt till sjön. På Maya märktes det ingenting men hela familjen blev riktigt oroliga för grabbarna. Det är som om dom har yllekalsonger på sig mitt i sommarvärmen.
Vi har aldrig haft en oklippt portis så vi har inte upplevt hur påverkade dom blir att vara ”fullpälsade”. Dom gånger Selma eller Alice flåsat så mycket har dom antingen tagit ut sig riktigt ordentligt eller så har dom haft feber och varit sjuka.

Jag tog kontakt med Vincents matte och fick klartecken att klippa honom. Akilles trimmade vi ner pälsen på så gott vi kunde eftersom hans familj inte vill ha honom portisklippt.

Jag tycker givetvis att det är snyggast med klippta portisar oavsett ålder men hittills har det varit rent estetiskt (och med tanke på deras historia) men efter det här inser jag att efter århundraden av klippning har portisens kropp anpassat sig till det – rumpan är deras ”ventilation”.

Jag har bestämt att nästa sommarkull kommer levereras portisklippta, punkt slut.

// Helena

Blog Image

Så här kul hade valparna ikväll när vi skulle vika ihop en presenning. Det fattades bara en vattenstråle så hade dom nog åkt vattenkana på den smiley !