Igår firade vi inte bara Sveriges nationaldag utan även Sofia och hennes pojkvän Christers studentdag.
”Fy f…n, vad ni är bra!!!” Vi är såååå stolta över er!
3 år på naturvetenskapligt program är över.
Till råga på allt var det, på dagen, 22 år sedan jag (Helena) tog studenten och dessutom var det Peters och min 22-åriga förlovningsdag!!!!!!!!!

Det var uppdukat för 30-talet personer i vår trädgård (tack, kära solen, för att du var framme hela dagen smiley , det hade blivit trångt om vi varit tvungna att sitta inomhus).

Tänk er 60 människofötter som travar fram och tillbaka mellan borden och det uppdukade smörgåsbordet………..Tänk er 3 st 11-veckorsvalpar och 2 vuxna vovvar bland dessa 60 fötter………Vilket skräckscenario, va??? En rädd valp hade säkert blivit jättestressad av situationen men våra valpar är hur coola som helst smiley. Dom skuttade nyfiket omkring bland gästerna och alla tyckte att dom var underbara!
(OBS! Vi räknade valparna innan gästerna gick så att det inte råkat slinka med någon liten valp i en väska, hi, hi, hi. Vissa gäster hade nämligen uttryckt önskemål om att få ta med sig en av valparna…..).
Det var lite svårare att hålla koll på valparna med så många människor men alla var så hjälpsamma när vi ”letade” valpar: ”Här under vårt bord ligger 1 valp!” och ”Här borta hos oss har vi 2 valpar!”. Selma och Alice trivdes också och, som vanligt, la dom sig strategiskt precis där vi skulle gå för man vet ju aldrig om det är någon som, mot förmodan, skulle ”sticka” till någon liten godsak från smörgåsbordet smiley

Det blev en lång dag, både för oss och för vovvarna, så när kvällen kom tog det inte lång tid förrän vi alla sov gott smiley !

Baksidan av det vackra vädret är dock att Peter är inkallad att jobba som brandman tillsammans med Nynäshamns brandkår idag (han jobbar som deltidsbrandman på oljeraffinaderiet i vanliga fall), pga att den kommunala räddningstjänsten inte hinner med att släcka alla markbränder. Tråkigt nog är det förmodligen människor som orsakat bränderna smiley genom att inte tänka på att det är OTROLIGT torrt i markerna och att det inte är lämpligt att grilla i skog och mark.

// Helena

Blog Image

Sofia och Christer har precis ”sprungit ut”!