Idag har vi besökt nya ”jaktmarker” (visserligen har Selma och Alice varit där ett otal gånger, Maya och Vincent har varit där 1 gång förut). Vi tog bilen ut i skogen. Vid just det här stället parkerar vi bilen vid en vägbom som normalt sett är låst men idag hade vi oturen att bomen stod öppen. Vi visste inte om det fanns risk för att vi skulle möta några fordon så det blev till att gå med 5 vovvar i koppel. Valparna klarade det galant. Det var nästan värre med Selma och Alice för de är så vana att springa lösa där.

Aja, baja säger du bergis nu…det är faktiskt koppeltvång den här årstiden!!!!
Jaaaaaaaaa, jag vet MEN nu är det som så att varken Selma eller Alice drar på vilt. På dessa 3 år har dom ALDRIG stuckit från oss. Idag, på fm, gick vi dessutom på en älg men inte för en sekund har dom funderingar på att sticka. Dom stannar så snällt vid min sida.
Vi har sååå många gånger stött på älg, rådjur, grävling, hare och t om ren (i Härjedalen – renar har vi ju inte här smiley ) men icke sa Nicke att dom försvinner från oss.

Åter till kvällens äventyr: Vi gick en liten stund på vägen och sedan vek vi av in på en liten skogsstig. Vi kopplade loss alla vovvarna och sen bar det av i flygande fläng till insjön som ligger bara en liten bit bort. Selma har blivit riktigt badtokig. På det här stället är det långgrunt och det gillar Selma, Alice däremot vill helst att det ska vara djupt så att hon kan kasta sig i vattnet.

Valparna tittade förtjust på när Selma och Alice badade men för egen del tyckte de att det räckte med att doppa tassarna smiley !

Det blev ingen bra bild vid sjön så det får duga med en från skogsstigen!

Nu har Selma, Alice, Maya, Vincent och Akilles varit ute på kvällskissningen så nu ska vi gå och ”sussa”.

God natt!

// Helena

Blog Image