Fy, vad är det för hemskt som dessa små ljuvliga varelser har utsatts för, tänker du kanske???
Var bara lugn! Det är inte så farligt som det låter….igår blev valparna chipmärkta (märkta för livet!) och vaccinerade och besiktade. ALLA var jätteduktiga och sa knappt ett pip trots att nålen för chipmärkningen är grov. Dessutom fick alla ”godkänt” vilket jag räknade med, men man kan ju aldrig veta.

Genom kontakter hade vi fått tips om en veterinär som gör hembesök…. tack, tack, tack!!Och vilken veterinär sen, hon kunde verkligen sitt jobb. Noggrann men snabb, det gillar jag!
Annars kan det vara en otäck upplevelse. Innan jag fick tag på Marianne (veterinären) såg jag framför mig hur jag ”kånkade” iväg på 7 ovetandes valpar i en bur till veterinärstationen – ny miljö, konstiga lukter och dessutom bli fasthållen för att bli stucken 2 gånger och en okänd människa som drar i benen, tittar i öron, ögon och mun mm.

Att vara veterinär (som även gör hembesök) det måste vara ett kall – snacka om obekväma arbetstider – ni är GULD värda för oss djurägare (tänk om samma vård fanns för oss människor…..)!

// Helena

P.S. Kan tala om att valparna somnade gott på kvällen smiley D.S.