Vilken fantastisk förmån att få följa den här valpkullen. Underbart är kort, sägs det, och det stämmer….snart är valparna 8 veckor. På lördag kommer Zumi och Ditte att ”lämna” oss. Oj, vad tomt det kommer kännas smiley och ändå vet jag att dom kommer få det jättebra (alla valparna kommer få det så bra hos sina familjer).

Det har skapats små grupper i gruppen. Vissa dagar är 1 grupp i farten, då kanske en annan behöver närhet och sitta i knät medan 3:e gruppen leker för sig. Nu är det ju inte så att de alltid håller sig till sin grupp – långt ifrån – men vi har ändå kunnat se ett mönster i deras utvecklingsfaser. Alla grupperna har haft sina ”bitdagar”, ”jag vill ha närhet-dagar”, ”jag är en tiger-dagar” mm och då har det i princip alltid varit i dessa konstellationer:
* Figo och Milton
* Zumi och Ditte
* Maya, Akilles och Vincent

En sak som jag noterat gällande sammanhållningen i kullen är denna: Om 1 av valparna får komma ut från utomhushagen och springa tillsammans med Alice och Selma eller bara för sig själv börjar de övriga valparna ”ropa” på sin kompis. MEN valpen som får vara själv är inte så intresserad av sina syskon. Den valpen springer hellre själv eller leker med Selma och Alice eller vill vara nära oss – det är, alltså, av avundsjuka valparna ”ropar” på varandra smiley , inte för att det saknas 1 individ. DET tycker jag är intressant för det måste betyda att VI och FRIHETEN är viktigare än att vara ihop med syskonen.

// Helena

Blog Image

Här är gruppen samlad så ingen behöver vara avundsjuk smiley

Blog ImageHär är det Vincent som busar med Alice och Selma….dom andra valparna är inne och sover så dom märker inte att han får vara ute själv.