Så har vi då fått bekräftat att valparna inte hetsar upp sig eller blir oroliga av plötsliga ljud…Peter, som är deltidsbrandman på oljeraffinaderiet här i Nynäshamn, har passning den här veckan. När vi satt och åt lunch i godan ro tjöt hans sökare. Det är ett högt ljud för att man inte ska missa larmet. Valparna låg och sov, alla utom Azumi Maori ”Zumi”. Peter och jag for upp som skållade troll eftersom Peter har 5 minuter på sig tills han måste vara på jobbet. Valparna sov vidare, alla utom Zumi. Hon var lika snabb till dörren som vi var och hon blev nog besviken att hon inte fick följa med – hon är ett riktigt brandmannaämne (som Peter brukar säga). Jag var tvungen att åka med eftersom jag behövde ha bilen när Peter var på larm. När jag kom hem igen möttes jag av en lycklig Zumi, de andra sov fortfarande ovetandes om det som hänt.

// Helena

Blog Image

Zumi ”in action”