För 3:e året i rad var Peter med och anordnade en övning för svenska räddningshundarna på skärtorsdagskvällen. Övningen skedde på Statoils område (inte en bensinmack utan en smörjoljefabrik) där det hade varit en ”explosion med gasutsläpp och en mindre brand”. Peter är deltidsbrandman på oljeraffinaderiet här i Nynäshamn, så även en del av brandstyrkan var med och körde ”rökdykning”. Därefter fick räddningshundarna söka av området efter ”skadade” personer. Jag hade förmånen att även i år få gå med som observatör och det är så himla roligt smiley. Vovvarna är så duktiga och det är så härligt att se samspelet mellan förare och hund. Hundarna älskar sitt ”jobb” och de är så ivriga och blir så stolta när de hittat en person.

Det var isande kallt igårkväll men med rätt kläder och eftersom vi rörde på oss nästan hela tiden gick det bra….däremot kan det bli vääääldigt kallt och tiden går vääääldigt långsamt för markörerna (de ”skadade” personerna) som kan få ligga i flera timmar innan de blir ”hittade”.

Tack Peter Norén (den person som höll i trådarna för räddningshundarna) att jag fick vara med!

// Helena

Blog Image

Ett ”gäng” räddningshundar med förare.

Blog Image

En lycklig jycke som markerat en skadad person med bruten arm.