Jag läste någonstans att man inte ska behandla en dräktig tik som om hon vore invalid….men inte sjutton kan man släpa runt en tik som uppenbarligen inte vill gå samma långpromenader som tidigare. Det är lång tid kvar innan Alice ska valpa, ca 4 veckor, men med tanke på hur hennes mage växer för varje dag kommer vi väl till slut att få dra runt henne på en skateboard eller i en skottkärra smiley och jag lovar det är INTE för att hon äter för mycket mat som magen är stor. Nej, om Alice själv skulle få välja och om hon var en människa skulle hon ligga på ”divanen” och äta praliner hela dagarna – det är jag säker på. Nu får hon nöja sig med att ligga på en mysig fårskinnsfäll på golvet eller i sin Biabädd och ibland få en godisbit smiley.

Selma däremot har hur mycket energi som helst just nu så hon och jag drar ut i skogen på förmiddagarna när Alice ligger hemma och låter magen växa (givetvis har Alice fått sin promenad innan)!

// Helena

Blog Image

Alice på rygg på en fårskinnsfäll (i 5:e veckan).