Tidigt söndag morgon bestämde sig valparna för att födas. Det här blev en annorlunda valpning än vad vi är vana vid. Inte valpningen i sig, den gick helt enligt skolboken och Elsa var och är så himla duktig!
Det som skilde sig den här gången var att jag, Sofia, inte var delaktig på det sättet jag är van vid utan Helena skötte valpningen själv. Den här helgen sov jag, Ludwig och mina tjejer hemma hos mamma och pappa visserligen men vi låg nere i deras källare och jag höll sms-kontakt med mamma som var på ovanvåningen. Jag kunde ju inte lämna Ludwig långa stunder på natten utan fick springa mellan och jag ville inte störa hans nattsömn med att ta upp honom på ovanvåningen heller.

Hur som helst…. 8 valpar gömde det sig i Elsas mage med den perfekta fördelningen 4 tikar (3 svarta och 1 brun) och 4 hanar (3 svarta och 1 brun).
Vi visste inte om det skulle bli bruna, det berodde ju på om Elis hade ärvt den bruna genen som hans mamma Bella bar på men det visade ju sig att det gjorde han!!! Så fantastiskt kul!!! Och det som känns ännu mer speciellt är att den bruna genen som Elis bär på faktiskt från början kommer från hans mormor Alice (vår stamtik).

Allt har gått så himla bra och Elsa är en jättefin mamma som pysslar och tar hand om sina små på bästa sätt!

När allt var klart och morgonen kom fick Ludwig mysa med sin mormor (eller valpmorskan) som gjort ett jättebra jobb medan han sov!

Alla valparna i den här kullen har familjer som väntar på dom.
När nästa kull planeras vet vi inte exakt. Som alltid så tar vi en kull i taget och just nu ligger vårt fokus på den här kullen. Det vi vet med nästa kull är att tanken är att det är vår Saga, Amazing Selma’s Noble Love-Saga, som ska bli mamma!

Fortsättning med R-kullen följer…….
//Sofia