Idag hade vi valpträff för minstingarna, dvs för C-kullen och Princess Cookie (alla födda i augusti i år). När vi skickade ut inbjudan var vi väl medvetna om att det närmar sig jul och att många säkert har en hel del annat för sig. Dessutom bor ju några av valparna en bit från Nynäshamn (Gotland, Växjö, Furulund och Kristinehamn) och vi har full förståelse för att dom inte ”kvistar” hit för några timmars valpträff.

Trots allt dök det upp 5 busiga, glada, spralliga, kaxiga, försiktiga, nyfikna, gosiga, roliga valpar med en eller flera familjemedlemmar. Det var Princess Cookie-valpen ”Cookie” och C-kullevalparna Nellie, Milo, Stella och Affe.

Vi ändrade planerna på att ha träffen i en fårhage till att ha den här hemma istället. Vädret är ju lite ostadigt och det lockade inte direkt att stå ute i eventuell blåst och regn. Det blev ordentligt röj när valparna återsågs. Tänk, nu har de bott lika lång tid hos sina egna familjer som den tiden de bodde hos oss. Hugaligen så fort tiden går. Till familjernas glädje börjar nu pirayatänderna trilla så förhoppningsvis är den bitigaste tiden förbi smiley!

Nellie, Milo och Cookie!

Nellie kollar in att det verkligen är Stella som har kommit!

Affe!

Vi startade med att valparna fick träffa varandra i vår trädgård. Det är intressant att se hur valparna reagerar när de återser varandra. Några är tuffa, andra är mer försiktiga men efter ett tag har alla hittat tillbaka till sina roller och det blev massor av bus smiley.

Vi väntade med att släppa ut ”stortjejerna” ett tag. Vi började med att låta Maya träffa valparna. Då förändrades flera av valparnas beteenden, speciellt de valpar som bodde i Mayas rum. Oj så små dom gjorde sig och oj vad dom försökte att ställa sig in hos sin mamma! Sedan var det Alices tur. Man riktigt såg hur det lyste av glädje i hennes ögon när hon fick träffa valparna.

Till slut var det Bellas och Selmas tur att träffa valparna. Då hade valparna fullt upp med att leka med varandra att dom knappt brydde sig om att det kommit fler vuxna hundar.

Mamma Maya bjuder in sin son Milo till lek…. hur gulligt var inte det smiley????!!!!!

Eeeeee….. japp, det här är en fartbild = suddig smiley!

Ok, vi tar väl en till fartbild smiley!

När det kändes som valparna (och vi) hade varit ute tillräckligt länge gick vi in för att fika. Vi hade dukat upp i Alsema Fysioterapis behandlingsrum för där är stort nog att rymma många 2- och 4-bentingar. Tilläggas kan att samtliga valpar och vuxna hundar fick tvätta tassarna, annars hade vi fått klampa runt på stampat jordgolv smiley…..

Tro´t eller ej, här inne gömmer sig 5 valpar och 4 vuxna hundar!

Tack till er alla som förgyllde vår dag med att komma på valpträffen! Till er som inte hade möjlighet att komma sänder vi en hälsning att vi hoppas få träffa er vid ett annat tillfälle!

// Helena, Peter och Sofia