Det är sannerligen inte lätt att vara mor, det ska gudarna veta. Först är det mödosamt när magen växer och växer:

Jag och min mage 2 veckor innan mina första barn skulle födas (mars -08)

Jag och min mage 5 dagar innan barnen kom!

När väl bebisarna har fötts börjar det riktiga arbetet: man ska mata, tvätta och hålla reda på ungarna (jodå, trots att de varken ser eller hör är det full fart i valplådan smiley).

Det gäller att få in snitsen när man ska lägga sig till rätta hos barnen. Så fort jag kommer i närheten känner dom doften av mig och dom börjar genast leta efter mig. Jag har kommit på att om jag hoppar in i lådan och sen går ett varv runt i den så följer ungarna efter men de hinner inte ifatt mig så då kan jag lägga mig tillrätta innan dom hinner fram. På det viset riskerar jag inte att råka lägga mig på någon av dom!

Inte är de direkt varsamma med mig.
Titta bara som dom drar och sliter i mig för att få mat:

Undra på att man ser lite sliten ut:

Men även om det är arbetsamt att vara mor är det en stor lycka och glädje. Det är så mysigt när ungarna kommer och vill ligga nära:

Det blir lite lättare när barnen börjar äta annan mat och när 2-bentingarna kan hjälpa till lite mer:

Här är det husse Peter som passar ungarna en stund smiley

och så här kan måltiderna se ut:

Ja du Maya, nu vet du vad du har att vänta men tillsammans kommer vi fixa det galant. Jag kommer ju finnas i valplådan i rummet bredvid så det är bara att hojta till om du behöver hjälp smiley!

Lilla tösen Maya som blivit stora damen. Lyckliga du som har din ständiga följeslagare Sofia som också kommer hjälpa dig när det är dags för dig att bli mamma!

// mamma Alice