Ena doppet var frivilligt men inte det andra….
När vi går i skogen här i Nynäshamn så går vi mestadels runt insjöar.
Nu i veckan tyckte Maya att hon skulle kika om inte isen höll för henne…. Behöver jag ens säga att det gjorde den INTE (vi låter aldrig hundarna gå på isarna någonsin oavsett hur tjock isen än är på vintern, de ska inte lära sig att man kan gå där men nere vid isen var Maya).
PLUMS var det enda jag och mamma hörde… Maya var bara ner och vände i vattnet så hon var snabbt uppe hos oss igen och hon var nog lite chockad själv!

Maya, sommaren 2010

Dagen därpå var vi vid den andra sjön. Där går man precis ut med vattnet och man passerar små badplatser lite här och var. Bella älskar att ”filura” i vattnet. Hon går ner till magen och börjar leta efter saker på botten som man kan hämta upp. När hon har hittat något med tassen så doppar hon ner huvudet och ”kokar kaffe” och försöker hämta upp det som ligger på botten.

Bellas lycka var gjord när hon insåg att hon nu återigen kunde göra det vid det ena badstället!

Därför gjorde även hon årets första dopp, medan Selma och Alice stod på land och sa: ”Usch du är inte riktigt klok, vi väntar till sommaren när det är varmt i vattnet!”.

Bilderna är tagna förra sommaren (2010) men det är så här hon gör
Bella är en tvättäkta vattenhund!

Summan av kardemumman är att äntligen börjar vattenträningssäsongen närma sig! Det är en sån bra och rolig aktivitet eftersom den även kan anpassas för den dräktiga tiken…. Det närmar sig ju faktiskt med löp! smiley Maya har träffat sin kille en gång redan nu innan löp och hon tyckte det var ett bra val. Han är en svart, trevlig kille som är otroligt charmig och go.

//Sofia