….. fillibajs smiley! (Inget vi hittat på själva utan ett uttryck som kommer från ett radioprogram som heter ”Dojdojs hotell”).

Igår skulle ni varit med ute i skogen….. jaktlyckan var mycket god! Eftersom det var snö såg man lätt spåren efter de vilda djuren. Det var fullt av dom och då var vår lycka gjord. Rätt vad det var fick vi syn på ett rådjur…. aha, nu är det dags för jakt! Men först var vi tvungna att skrämma iväg det läskiga djuret. Vi hoppade framåt 2 meter, skällde och sprang därefter raskt tillbaka till matte. Som tur var försvann rådjuret och det var då vi kunde börja vår jakt.

Nä, nu tror du nog att det var rådjuret som var vårt mål men ”Icke sa Nicke” – skulle inte komma på fråga. Nej, det var det gottiga som rådjuret lämnat efter sig…….. alltså det där bruna, varma som ser ut som köttbullar. Vi älskar att smaska i oss det smiley. Vi hittade även lite frusna älgbullar (det var inte Mor Marias smaskiga älgbullar gjorda på älgfärs och Falu rågrut den här gången). Det bästa är om de vilda djuren lämnat lite gottis efter sig och sedan försvunnit för då kan vi sätta igång och äta direkt. Vi vågar oss inte fram så länge ”producenten” är kvar. Det tycker matte är bra för hon vet att det vi jagar är sånt som inte springer därifrån. För oss duger det bra med små piller efter harar, köttbullar efter rådjur, älgbullar eller varför inte hästgodis smiley.

På kvällen såg vi hur matte satt och sneglade på husse. Hon undrade om han var dålig i magen. Husse såg mycket förvånad ut och sa att han var helt oskyldig. Då vände sig matte mot oss. Ha, vi fick oss ett gott skratt. Hon rynkade nosen, frustade som en häst och sa att det nog inte var bra att äta så där mycket godis på en och samma dag.

Vi säger som lillhusse Fredriks lärare sa en gång när det var en av eleverna i småskolan som råkade fisa: ”Man har alltid lite luft i magen som man måste släppa ut!” smiley

// Mätta och belåtna: Selma, Alice och Maya