Ibland går det med en farlig fart på utställningar……. ibland går det i sniiiiiigeltakt. Igår var det snigeltakten som gällde smiley.

Vi var i god tid på utställningen i Sollentuna rackethall (ca kl 10:00). Det är alltid spännande att se vilka andra portisar som ska delta. Det var Ella och Kenzo från kennel Always-to-sea. Domare var Sjoerd Jobse. Han var vääääldigt noga när han dömde raserna. I grupp 8 var det 75 hundar anmälda och portisarna var nästan sist ut. Det tog 4 timmar innan det var vår tur…..puh, nästa gång åker vi dit senare om det är lika många hundar anmälda (och då kan man ge sig på att domaren är snabb som attan smiley).

Hur som helst, vi hade trevligt sällskap av Eva (kennel Always-to-sea) och familjen Lundström som äger Kenzo. Det var debut för Kenzo i utställningssammanhang. Han och husse Mikael gjorde alldeles utmärkt ifrån sig. Maya blev 1:a med hp och fick därmed möta Kenzo i konkurrensen om att bli bäst i rasen (BIR). Ett stort grattis till Kenzo som blev BIR och vi är såååå stolta att Maya blev BIM (bäst i motsatt kön).

Maya älskar att bära rosetten i munnen när hon går ut ur ringen och gårdagen var inget undantag. Hon ser så stolt ut. En stor eloge till Sofia som visade upp Maya.

Så här löd kritiken:
”Utmärkt helhet och typ. Vackert feminint huvud och uttryck. Bra bett. Stark hals och rygg. Goda vinklar fram. Bra bröstkorg och förbröst. Lite knapp i knävinkel. Rör sig med bra steg. Bär svansen korrekt. Välvisad (Helenas kommentar till det sistnämnda: smiley)”

// Helena

Normalt sett får hundarna aldrig vara i möblerna men utställningar är undantagna. Maya stortrivdes att ligga i stolen, mellan Sofia och Christer, och kolla in alla hundarna.

Kenzo med husse Mikael.

Konstigt nog hade Maya numret före Ella. Den som numrerat hundarna kan nog inte alfabetet.

”Välvisad” stod det i kritiken!

Kenzo (Always-to-sea Atlantico Sao Vincentes) blev BIR och Maya (Amazing Selma’s Aztekian Maya) blev BIM.